Find vej

Formål: 

Formålet med aktiviteten er, at flere kan være med til at styre gåturen i skoven. Samt at give tryghed og forudseenhed på turen.

Forberedelse:

At have gået ruten sammen, hvor billederne bliver taget og der efterfølgende udarbejdes nogle ark.

Rekvisitter:

Kamera eller telefon til at tage billeder med. Papir og blyant til at notere rækkefølge og rute.

Aktiviteten:

Trin 1: Ikke alle kan forstå et kort over en rute i skoven, byen eller andre steder. Udarbejd jeres eget kort over en vandretur i skoven, i byen eller ved stranden.

Trin 2: Tag billeder af forskellige iøjnefaldende ting på ruten. Det kan være træer, bygninger, en skraldespand, en brændestak, en bænk mm. Tag samtidig billeder af stien, I går på, hvor den deler sig, hvor der er et kryds eller andre kendetegn.

Trin 3: Sæt billeder i rækkefølge ind på et A4 ark og supplér eventuelt med pile, til hvilken retning der skal gås. Arkene kan med fordel lamineres og medbringes i alt slags vejr.

Variationer:

Udarbejd forskellige kort. Nogle vil synes, det er nemmest at gå efter pile. Andre vil rent visuelt se billeder af det, deltageren møder på sin tur.

Du kan også skalere op og ned for sværhedsgrad: Når arkene med ruten er udarbejdet, vil flere kunne følge med gennem billeder og genkendelse. Andre på pile og ting de ser.

Du kan også lave et ark med en rute, hvor aktiviteter eller f.eks planter eller træer, der er på ruten viser vejen.

Relaterede øvelser

  • Oløb med billeder

    Oløb med billeder

    Formål

    Formålet med aktiviteten er, at man lærer at huske og kan finde noget magen til i en anden størrelse, imens man er aktiv.

    GÅ TIL ØVELSE