Æggerundbold

Formål: 

Formålet med aktiviteten er at lave en alternativ rundboldsaktivitet og at alle uanset særlige behov eller handicap kan være med i aktiviteten.

Forberedelse:

En bane som til rundbold – men meget mindre, eksempelvis 5 x 5 meter. Spillet kan spilles i en gymnastiksal eller på en markeret bane på græsplæne. Bordtennisboldene hopper mere væk på almindeligt gulv.

Rekvisitter:

4 kegler. En 30 styk æggebakke. 30 bordtennisbolde. Evt. overtrækstrøjer til hvert hold. Tavle til point.

Aktiviteten:

Trin 1: Marker en bane på ca. 5 x 5 meter. Placer kastested på den ene side med en taburet. Deltagerne deles op i 2 hold. Vælg en til at være tavlefører fra hvert hold.  Det ene hold sidder på en bænk eller på gulvet/græsset bag kastestedet. Det andet hold fordeler sig på udebanen.

Trin 2: Indeholdet skiftes til at kaste bordtennisboldene i æggebakken ud til udeholdet. Bakken skal ikke kastes – kun bordtennisboldene. Den der har kastet bordtennisboldene, sætter æggebakken på taburetten og skal nu løbe banen rundt, indtil udeholdet har samlet alle bordtennisboldene og lagt dem i æggebakken. Tæl omgangene deltageren løber rundt.

Trin 3: Fortsæt til alle på indeholdet har kastet og løbet. Herefter skifter inde- og udehold plads. Aftal inden start hvor mange gange, holdene skal være inde og ude.

Variationer:

Varier aktiviteten op og ned i sværhedsgrad:
Aftal om der må samles en bordtennisbold eller flere ad gangen.
Banens størrelse kan variere.