Snobrød

Snobrød

Formål:

Formålet med aktiviteten er at lave og tilberede sit eget snobrød på pind over bål i naturen.

Forberedelse:

Ingredienser:

  • Dej (8-10 stk.)
  • 500 g. hvedemel (8 dl.) (evt. blandet mel)
  • 1 tsk. salt (+ evt. ½ tsk. sukker)
  • 1 pose tørgær eller en pakke gær (50 g.)
  • Ca. 3 dl. vand

Lav en god bunke gløder

Bland evt. tør-ingredienser hjemmefra i en plasticpose med god plads til at dejen kan hæve. En ½-1 time før man vil bage brødet tilsættes vand lidt efter lidt, mens der æltes på posen med indhold, indtil dejen har den ønskede konsistens. Tilsæt løbende lidt vand. Når dejen er æltet sammen, så den ikke klæber på posen, er den klar. Slå en let knude på posen. Husk der skal være plads til at dejen kan hæve. Dejen hæver i ½ – 1 time evt. inde under tøjet eller i varmen nær bålet, hvis det er koldt. Når den er hævet til ca. dobbelt størrelse, er den klar til brug.
Husk god håndhygiejne.

Rekvisitter:

Mel, salt, gær, vand – evt. sukker, olie og fyld

Plasticpose eks. 8 liters

Snobrødspinde – afbarkede pinde, bambuspinde til blomster og lign.

Tørt brænde, optænding, tænder

Aktiviteten:

Trin 1: Klargør bålet og tænd det. Når der kun er gløder og ingen flammer er bålet klar til snobrød.

Trin 2: En lille klump dej rulles i hånden og sættes rundt om snobrødspinden. Lettest at bage, hvis selve snobrødet kun er 10 cm langt og 3-4 cm tykt.                                                                                                           

Variationer:

Anvend andre dejtyper evt croissant dej eller anden dej, du kan købe.

Brødene kan bages i mange forskellige varianter f.eks. med sankede spiselige urter, blomster, bær og nødder iblandet dejen eller med fyld af tomatsalsa, chokolade, syltetøj, bær, ostetern, nødder mm.

Relaterede øvelser