Stafet uden vinder

Stafet uden vinder

Formål: 

Formålet med aktiviteten er at have en stafet, der ikke er konkurrence.

Forberedelse:

Find et egnet sted, hvor der er plant med hensyn til deltagernes fysiske kunnen. F.eks. græsplæne, fliser eller skovbund.

Rekvisitter:

2 runde træstokke. ca. 25 cm lange og 4 – 5 cm i diameter. De skal være rare at holde på.

Aktiviteten:

Trin 1: Del deltagerne i 2 grupper, som stiller op i 2 rækker. Der er på forhånd aftalt en afstand mellem deltagerne i rækkerne, det kan være 5 meter. Rækkerne står på en lige linje, så de forreste i hver række har front mod hinanden og de forreste kan se hinanden.

Trin 2: Den forreste i den ene række har stokken, og skal nu gå, løbe, kravle eller køre med stokken ned til den, der står først i den anden række og aflevere stokken og derefter gå, løbe, kravle eller køre ned bag i rækken. Den person der nu har stokken, går, løber, kravler eller kører nu til den forreste i den anden række og afleverer stokken.

Trin 3: Sådan fortsætter aktiviteten til alle har været igennem eller så længe, der er lyst til mere. I denne form for stafetløb er der ingen vindere, så man bestemmer selv hvor længe aktiviteten skal vare.

 Variationer:

Brug skumisoleringsrør i stedet for træ.
Stafetten kan udføres med alle mulige ting, f.eks. bolde, ærteposer, spande, en bog, en flaske, en ketcher.
Man kan også sætte forhindringer op, der skal passeres.
Man kan også skifte tempo i aktiviteten, så man skal gøre det i slowmotion eller så hurtigt som muligt. Det kan også være at skifte bevægelse, så man hopper eller går krabbegang i stedet for at løbe alt efter deltagernes fysiske kunnen.