Vand til marken

Forberedelse:

Inddel deltagerne i to eller flere grupper.

Aktiviteten:

Lav en start linje med baljer/spande med vand i – en startspand pr. gruppe. Deltagerne stiller sig i deres hold på række bag ved deres spand med vand i. Grupperne skal nu sammen bringe alt vandet fra deres startspand til en anden spand 10 m længere fremme. Deltagerne fylder en kop med vand og bevæger sig til den anden spand. Den forreste fylder sin kop og sætter afsted mod den tomme spand. Først når den forreste er tilbage til startspanden og har lagt koppen ned i spanden med vand, må den næste fylde koppen med vand og bevæge sig til slutspanden. Den gruppe, der først har bragt alt vand til marken – det vil sige slutspanden – har vundet.

Det kan være en idé, at en ansvarlig sidder med hver af slutspandene mellem benene, så kan deltagerne ikke bare smide vandet ned i spanden, men skal tænke over ikke at hælde det ud over en person.

 

Progression:

Deltageren, der bevæger sig med vandet, kan eventuelt have bind for øjnene på ruten. Så bliver det mere en samarbejdsaktivitet, hvor de andre deltagere skal guide deres holdkammerat mod slutspanden. Tænk over, om der skal stå en kammerat ved slutspanden og være personen, som guider og sørger for, at deltageren rammer spanden. I denne variant kan der opstå meget kaos, da deltagerne står og råber og guider i munden på hinanden, hvilket kan gøre aktiviteten endnu sjovere for nogle.

I kan også overveje at øge samarbejdet i aktiviteten, hvis deltagerne skal være to og to om at fragte vandet mellem spandene i eksempelvis en smal bakke eller en bradepande.