Bevægelse for alle

Tilpasset bevægelse i skolen

I projektet ”Bevægelse for alle”, som er støttet af Novo Nordisk Fonden, arbejder vi for at hjælpe skolerne med at fremme trivsel i folkeskolen og øge bevægelsesglæden hos alle børn.
Projektet er helt gratis og du kan tilmelde din skole her til 2×2 timers workshop.

Projektets mål og baggrund

Bevægelse i skolen har betydning for alle børn og unge, men især for børn med særlige behov – herunder børn og unge med bevægelseshandicap samt kognitive og sensoriske vanskeligheder – som ikke altid deltager i bevægelsesaktiviteter.

Projektet har til hensigt at fremme alle børns oplevelse af bevægelsesglæde og inklusion i bevægelsesfællesskaber, så de udover øget deltagelse i bevægelse i skolen får mod på og lyst til at bevæge sig hele livet. Derfor vil vi, sammen med lærere og pædagoger, skabe viden og redskaber til at varetage inklusionsopgaven i bevægelsesaktiviteter. Derudover leverer vi konkrete materialer til at øge trivsel i folkeskolen gennem bevægelse samt til bevægelse i fagene og faget idræt.

Hør mere om, hvad projektet kan i videoen neden for.

  Tilpassede aktiviteter - lige til at bruge i din klasse

  Vi har tilpasset nye og kendte aktiviteter, så de er lige til at bruge i din
  klasse. Bevægelse i skolen er mange ting og aktiviteterne kan bruges på mange måder, så udfold din og dine elevers kreativitet og byg om på aktiviteterne som I vil.

  Du kan fx prøve aktiviteten spejlet, der giver mere nærvær og fokus forud for et gruppearbejde.

  Prøv aktiviteten spejlet

  Infomateriale

  Vil du vide mere om vores forløb og høre, hvordan I kan få et bevægelse for alle forløb på jeres skole, kan I læse mere her.

  BFA Infofolder