Bevægelse for alle

Tilpasset bevægelse i skolen

I projektet ”Bevægelse for alle”, som er støttet af Novo Nordisk Fonden, arbejder vi for at hjælpe skolerne med at fremme trivsel i folkeskolen og øge bevægelsesglæden hos alle børn.
Projektet er helt gratis og du kan tilmelde din skole her til 2×2 timers workshop.

Projektets mål og baggrund

Bevægelse i skolen har betydning for alle børn og unge, men især for børn med særlige behov – herunder børn og unge med bevægelseshandicap samt kognitive og sensoriske vanskeligheder – som ikke altid deltager i bevægelsesaktiviteter.

Projektet har til hensigt at fremme alle børns oplevelse af bevægelsesglæde og inklusion i bevægelsesfællesskaber, så de udover øget deltagelse i bevægelse i skolen får mod på og lyst til at bevæge sig hele livet. Derfor vil vi, sammen med lærere og pædagoger, skabe viden og redskaber til at varetage inklusionsopgaven i bevægelsesaktiviteter. Derudover leverer vi konkrete materialer til at øge trivsel i folkeskolen gennem bevægelse samt til bevægelse i fagene og faget idræt.

Hør mere om, hvad projektet kan i videoen neden for.

  BEVÆGELSESDIDAKTIKKEN

  Aktivitetsdatabasen, du besøger her, er fyldt med aktiviteter tilpasset børn med særlige behov.
  Du finder aktiviteter til skoledagen både med fokus på trivsel, læringsparathed og bevægelse i fagene.

  Bliv klogere på projektets teoretiske grundlag og hvorfor aktivitetsdatabasen, du er inde på nu, er bygget op som den er.

  BLIV KLOGERE HER

  TILPASSEDE AKTIVITETER TIL DIN PRAKSIS

  Vi har tilpasset nye og kendte aktiviteter, så de er lige til at bruge i din
  klasse. Bevægelse i skolen er mange ting og aktiviteterne kan bruges på mange måder, så udfold din og dine elevers kreativitet og byg om på aktiviteterne som I vil.

  Du kan fx prøve aktiviteten spejlet, der giver mere nærvær og fokus forud for et gruppearbejde.

  Prøv aktiviteten spejlet