Dej i pose

Formål:

Formålet med aktiviteten er at tilberede dej på en nem og hygiejnisk måde i plasticpose. Alle kan være med til at ælte dejen i pose.

Forberedelse:

Indkøbe ingredienser.

En variation kan være, at blande tørdelene hjemmefra i fryseposen og medbring olie og vand.

Rekvisitter:

Ingredienserne: Mel, salt, sukker, olie, tørgær og vand, fryseposer 8 liter.

Aktiviteten:

Trin 1: Lav grunddejen: 3 kopper (ca. 300 g) mel kommes i en 8 liters frysepose. 1 pk tørgær. 1 tsk salt tilsættes. 1 tsk sukker tilsættes.  3 spsk olie tilsættes. 1/2 dl vand tilsættes og dejen æltes sammen uden på posen. Tilsæt løbende lidt vand.

Trin 2: Når dejen er æltet sammen, så den ikke klæber på posen, er den klar. Slå en let knude på posen. Husk der skal være plads til at dejen kan hæve.

Trin 3: Posen kommes nu ind på maven, hvor den kan hæve lunt. Når den er hævet til ca. dobbelt størrelse, er den klar til brug.  Husk god håndhygiejne, når dejen fordeles mellem deltagerne.

Relaterede øvelser