Rullerunde
-
Generelle tilpasninger
Lad den aktivitetsansvarlige eller en makker stå for enden af bakken, så der er en til at modtage de rullende deltagere – det kan skabe mere tryghed og en følelse af, der er lidt kontrol.
-
Kognitive & psykosociale udfordringer
Aftal hvor fra og hvor til der skal rulles, så der er en tydelig afgrænsning på aktiviteten. Lad deltagerne iføre sig kedeldragt eller andet (der er sikkert at rulle i), så de ikke kommer så meget i kontakt med underlaget, hvis det er en udfordring og giver for mange sanseindtryk på én gang.
-
Bevægelsesudfordringer
Kan deltagerne ikke rulle ved egen kraft, kan de rulles ind i et tæppe og langsomt rulles ud af en makker eller aktivitetsansvarlig. I kan også være en på hver side af deltageren, som hjælper med at få deltageren rundt og kan give et lille puf til arme og ben, hvis deltageren skal have hjælp til at rulle videre.
-
Synsudfordringer
Læg noget tydeligt i kontrastfarve på underlaget, når de er i mål (ved enden af bakken fx), så det er tydeligt deltagerne ikke skal rulle længere. Hav også gerne en makker, som kan fortælle, hvor langt de er og som kan guide dem, mens de ruller.
Rullerunde
Forberedelse:
Find et godt sted, hvor man kan rulle – gerne i flere niveauer, så der både kan være fladt, stejlt og en mellemting.
Aktiviteten:
Deltagerne skal i kontakt med naturen og rulle ned ad bakke. I kan starte med at rulle frem og tilbage på et blødt underlag (mos, græs, sand eller lign.). Det giver deltagerne nogle sanseoplevelser at komme tæt på græsset/marken/sandet og mærke det bløde underlag mod hele deres krop.
Find en bakke eller en lille top i naturen, som deltagerne kan rulle ned ad. Aktiviteten giver nu både deltagerne oplevelser med fokus på sanserne, men også med at få fart på og måske miste kontrollen en smule. For nogle deltagere kan det kræve mod at få fart på ned ad bakke og måske miste orienteringen, idet de ruller.