Sanselege

Forberedelse: Beslut hvilken af sanserne, du vil have fokus på og find de nødvendige rekvisitter til den enkelte aktivitet.

Aktiviteten:

Deltagerne skal gætte, hvad de mærker, ser, hører, lugter eller smager. Her kommer eksempler på lege med forskellige sanser i spil:

Føle

Find forskellige genstande der adskiller sig i form, størrelse og vægt. Gem genstandene under et klæde eller i en kurv/kasse.
I kan enten sidde i en rundkreds med lukkede øjne/bind for øjnene og lade hver enkelt genstand gå rundt i kredsen eller lade deltagerne bevæge sig hen til følekassen og selv stikke hænderne derned og mærke på de forskellige genstande.
Bagefter skal deltagerne gætte, hvilke genstande de mærkede på.

Se

Find forskellige genstande der adskiller sig i form, størrelse og farve. Gem genstandene under et klæde.
Når alle er klar tager I klædet af og giver deltagerne 2 minutter til at se godt og grundigt på genstandene, hvorpå klædet bliver lagt på igen.
Nu skal I se, om deltagerne tilsammen kan huske alle tingene.

Lav eventuelt en runde to, hvor der er fjernet to genstande. Lad deltagerne gætte hvilke to genstande, der er fjernet.

Lytte

Find forskellige lyde. Det kan være nogle, som du kan lave med forskellige rekvisitter – eksempelvis et nøglebundt eller bestik. Det kan også være lyde, du afspiller – eksempelvis forskellige dyrelyde.
Deltagerne skal gætte, hvad lyden kommer fra.

Smage/lugte

Find forskellige ting deltagerne kan smage på eller lugte til. I kan eventuelt vælge et tema – ting i en burger, søde ting eller andet – eller vælge en smag fra hver af de fem grundsmage (sur, sød, salt, bitter og umami).
Deltagerne skal gætte, hvad de smager på eller lugter til.