Bevægelsesfortælling
-
Generelle tilpasninger
I kan sætte baggrundsmusik på, som passer til fortællingen for at gøre den mere livlig.
Deltagerne kan både bruge bevægelser og lyde, imens den aktivitetsansvarlige fortæller. -
Kognitive & psykosociale udfordringer
Hver særligt opmærksom her, hvis du bruger musik om det forstyrrer mere end det bidrager til aktiviteten. Tænk over at gøre det tydeligt, at det er noget I 'leger' og at det ikke er en virkelig fortælling, da det godt kan virke meget abstrakt for nogen.
-
Bevægelsesudfordringer
Tænk især over at lave bevægelser, som deltagerne kan udføre. Det hele kan f.eks. foregå siddende.
-
Synsudfordringer
Lav bevægelser med lyde til, så deltageren kan være med på lydende, hvis de ikke kan huske og ikke ser bevægelserne.
Bevægelsesfortælling
Kategori: Lav puls
Forberedelse: Beslut dig for dagens fortælling, du kan bruge vores eksempler nedenfor eller lave din egen bevægelsesfortælling.
Aktiviteten:
Aktiviteten er en leg med mange bevægelsesmuligheder og fri brug af fantasi. Der er ingen begrænsninger på antallet af deltagere. Legen tager udgangspunkt i en fortælling fra den aktivitetsansvarlige, som deltagerne laver bevægelser til – herunder er nogle eksempler:
Jordomrejse
Den aktivitetsansvarlige kan starte fortællingen med: “I dag starter vores rejse, og vi skal besøge tre lande …”. I kan starte i Spanien, hvor I skal danse til salsarytmer. Det kan foregå både siddende og stående. I rejser videre til Brasilien og besøger Amazonas snørklede jungle. Her kan I lave en forhindringsbane (se leg nr. 6 for inspiration). Rejsen fortsætter til Italien – pizzaens land. Her kan I lære at bage en pizza (se leg nr. 3 for inspiration).
I kan afslutte rejsen ved at vælge et transportmiddel og lege, at I rejser hjem som eksempelvis et skib, en bil eller en flyvemaskine.
På skovtur
Den aktivitetsansvarlige kan starte fortællingen med “I dag skal vi en tur i skoven. Vi skal pakke en kurv med …”. I kan starte med at bevæge jer rundt imellem hinanden og lade som om, I samler svampe i skoven. I går videre, men har brug for et hvil, og her kan I lege, at I er på picnic i skoven. Hvis I har ting fra naturen (kogler, grene, gran, blade mm.), kan I afslutte jeres “besøg i skoven” med at spille naturdomino (se leg nr. 12 for inspiration).
Dagens program
Den aktivitetsansvarlige kan fremlægge, hvad der skal ske i løbet af deltagernes dag gennem en bevægelsesfortælling. I kan starte med at synge morgensang (se leg nr. 2 for inspiration). Derefter kan I lade som om, I ser fjernsyn eller lege, at I tager overtøj på og bevæger jer på udflugt. I kan lade som om, at frokosten bliver serveret, eller I skal tage et bad.
Kun fantasien sætter grænser for, hvilken type fortælling I kan lave, og hvilket format fortællingen skal pakkes ind i.