Brændehugning

Brændehugning

Formål: 

Formålet med aktiviteten er at lære at hugge brænde.

Forberedelse:

Tørt brænde, eks. er birk og bøg lettest at flække.

Et sted med godt underlag til at sætte grejet på, så det står rimeligt fast (evt. sømmet eller skruet fast) og med god plads til at arbejde.

Rekvisitter:

Logmatic Kileøkse og murerbalje.

Kindling cracker, hammer og søm/skruer.

Aktiviteten:

At flække brænde kan gøres på mange måder (eks. økse og huggeblok). Det behøver ikke at kræve mange kræfter eller at udgøre en risiko for, at nogen kommer til skade. Man kan f.eks. benytte en kileøkse og murerbalje, en Kindling Cracker, en vægflækker eller andet.

Kindling cracker:

En Kindling cracker er en omvendt huggeblok, som er lavet af jern. Man skal ikke bruge økse, men en hammer evt. gummihammer eller et stykke brænde til at slå med. Man placerer sit brændestykke på skæret og slår med en hammer på træet, hvorved det flækker. Husk begge hænder på hammeren. Kindling cracker fås i 2 størrelser. Den kan skrues fast på huggeblokken, en palle eller andet i passende højde, så det er muligt at benytte en god arbejdsstilling og så hammeren ikke skal løftes for højt inden slaget på brændet.

Logmatic kileøkse:

En logmatic kileøkse er let at anvende, selvom man f.eks. sidder i en kørestol. Anbring eks. brændet i en murerbalje, i et dæk eller andet, helt tæt sammen, hvor det kan få støtte, så det ikke vælter.

Relaterede øvelser

  • Optænding

    Formål

    Formålet med aktiviteten er, at deltageren lærer at lave sin egen optænding til et bål af genbrugsmaterialer. Derudover lærer deltageren om genbrug af materialer.

    GÅ TIL ØVELSE
  • Pagodebål

    Formål

    Formålet med aktiviteten er at lære, hvordan et pagodebål bygges op. Bålet kan give varme, hygge og nærhed og har til formål at skabe et naturligt samlingssted for gode historier og madlavning.

    GÅ TIL ØVELSE