Sandt el. falsk

Sandt el. falsk

Forberedelse: Lav en bane, så det er tydeligt, hvor eleverne må bevæge sig. Det kan være mellem to streger, en yogamåtte eller lign. der definerer løbebanen. Der kan også være forhindringer undervejs (noget man skal over eller under), så bliver det mindre en fangeleg og mere en bane, man bevæger sig igennem ved sandt el. falsk.

Overvej om eleverne skal være i makkerpar. Måske det er nemmere at starte med ja/nej spørgsmål frem for sandt/falsk. I kan yderligere overveje, om aktiviteten skal starte uden fange-elementet, men at eleverne bevæger sig til Sandt eller Falsk med deres makker.

Download Sandt Eller Falsk Trivselsudsagn. Dette er derfor udsagn uden et fagligt mål, men kan bruges til at introducere aktiviteten for eleverne.

Lav lignende udsagn til dit fagområde og prøv aktiviteten af der.

Øvelsen

 • excercise
  Trin

  Stil jer på to rækker ansigt mod ansigt

  Eleverne stiller sig ud på gulvet ansigt mod ansigt. Den ene række er ”sand” den anden er ”falsk”.

 • excercise
  Trin

  Flygt eller fang eleven over for dig

  Læreren siger nu forskellige udsagn fra et tema I har arbejdet med. Hvis udsagnet er forkert, skal rækken ”FALSK” flygte og rækken ”SANDT” skal fange. Eleverne har helle, når de når ned bag en baglinje el. til væggen. Lad eleverne, der bliver fanget skifte hold el. start bare forfra igen.