Stafetter

Aktiviteten:

Deltagerne skal bevæge sig ned for enden ad en bane og tilbage igen. Man kan enten gøre det en ad gangen, en mod en, eller i flere hold. Deltagerne skiftes til at komme igennem stafetbanen. Stafetten kan yderligere have forskellige runder.
Prøv først aktiviteten uden at tage tid. Med tiden er det måske sjovt at det bliver en konkurrence enten mod en anden deltager, flere hold eller mod sig selv.

Nedenfor er nogle eksempler på forskellige stafetformer:

Stafet med bold

Giv deltagerne en bold de enten har i skødet eller holder i hånden, når de bevæger sig fra startlinjen. Når deltagerne kommer ned for enden ad banen, skubber eller lægger de bolden i en spand og bevæger sig tilbage til startlinjen.

Stafet med ærtepose

Giv deltagerne en ærtepose på hovedet som de skal balancere, mens de bevæger sig fra startlinjen til slutlinjen og tilbage igen. I denne variation skal deltagerne tænke over ikke at få for meget fart på, så de mister kontrollen over ærteposen på hovedet, og taber den.

Stafet med kegler

Opstil kegler på et bord for enden af en stafetbane. Deltagerne bevæger sig fra startlinjen til bordet, hvor de skal vælte en kegle og bevæge sig tilbage til start.

Stafet baglæns

Deltagerne bevæger sig baglæns fra startlinjen til slutlinjen og tilbage igen.