Faldskærm

Forberedelse: Find en faldskærm og et sted med god plads.

Aktiviteten: 

Faldskærmslege er en god måde at give deltagerne forskellige sanseindtryk på. Der findes mange forskellige lege med faldskærm – her kommer nogle eksempler:

Blæsevejr

Deltagerne er i en rundkreds med faldskærmen i hænderne. Deltagerne løfter faldskærmen op og ned, så de mærker luften i ansigtet. I denne variation samarbejder deltagerne. Den aktivitetsansvarlige kan sige op og ned, når I henholdsvis løfter og sænker faldskærmen, så I følges ad. I kan også tælle 1-2-3-OP. I kan lege med at sætte tempoet op og ned.

For variation kan I placere genstande i midten af faldskærmen – ærteposer, bolde eller lignende. Deltagerne kan lege med at få genstandene til at springe så højt som muligt, mens de stadig kan gribe dem i faldskærmen igen.

Tornado

Deltagerne er i en rundkreds med faldskærmen i den ene hånd. En eller flere deltagere kommer ud af deres kørestol, og sidder/ligger i midten oven på faldskærmen. Deltagerne ude i rundkredsen bevæger sig nu rundt i samme retning, så deltagerne inde i midten bliver snurret rundt.

Hulen

Deltagerne sidder inde under faldskærmen, mens de aktivitetsansvarlige, og måske et par deltagere, står i en rundkreds og holder faldskærmen. Deltagerne kan skiftes til at blive siddende i deres kørestol og skulle ud af stolen. Dem der står ude i rundkredsen, skal nu løfte faldskærmen op og ned. Lad deltagerne under faldskærmen mærke henholdsvis stoffet omslutte dem og lufte omkring dem.

Skift plads

Deltagerne er i en rundkreds med faldskærmen i hænderne. Deltagerne løfter faldskærmen op og ned – og når faldskærmen er hævet, og svæver oppe, skifter to deltagere plads ved at bevæge sig under faldskærmen. Den aktivitetsansvarlige kan bestemme, hvem der skifter plads. Eksempelvis kan “alle dem med røde trøjer” skifte plads eller mere konkret kan “Emma og Hanne” skifte plads.